Home / Actueel / Nieuws

M&I programma is er voor álle FG's: doe mee!

Geplaatst op 24-04-2024  -  Categorie: Groeien  -  Auteur: Karen Siemers

Beeld van piloot die vliegt

Op 7 mei aanstaande vinden in Utrecht de trainingen plaats voor de mentoren (ochtend) en intervisiebegeleiders (middag). Inschrijven kan nog tot 30 april aanstaande. Er is nog plek en we moedigen je aan om deel te nemen. Twijfel je nog? Lees dan nog even verder!

Mentoren en intervisiebegeleiders zijn niet alleen ervaren FG's

In je werk als FG ga je iedere dag om met situaties waar andere FG's óók mee te maken hebben. Toch is er vaak maar één FG per organisatie, dus even sparren moet je zelf organiseren. Als mentor of intervisiebegeleider hoef je niet alles te weten. De trainingen zijn daarom ook voor álle FG's; beginnend of expert. Een FG met meer ervaring heeft misschien al meer kennis opgedaan in praktijk en is in staat snel een oplossing te geven. Maar dit is niet waar mentoring en intervisie om draait.

Het M&I programma draait meer om reflectie, interactie met collega's, op een plezierige manier delen van ervaringen en met aandacht kijken naar hoe je een betere FG kunt zijn. Alle (kennis)vragen beantwoorden kan een consultant of een opleidingsinstituut, bij dit programma traint het NGFG de deelnemers om anderen te helpen bij het zelf vinden van oplossingen en het goed communiceren daarover. De hiërarchie die ontstaat door specifieke rol te nemen in een gesprek of bijeenkomst (mentor-mentees en intervisiebegeleiders-intervisiegroepsleden) helpt om tijd en aandacht op de juiste manier te besteden.

Ervaringen van mentoren en intervisiebegeleiders

Om een concreet beeld te schetsen hebben wij drie deelnemers van het M&I programma 2023 gevraagd meer te vertellen over hun motivatie en ervaringen:

Deelnemen als mentee of intervisiegroepslid

Leuk om te weten, is dat we tussen 7 en 21 mei aanstaande de beschikbare mentoren en intervisiebegeleiders aankondigen. Zo kun je als mentee of intervisiegroepslid nog een voorkeur doorgeven, óf jezelf over de streep laten trekken om deel te nemen aan dit programma.

Nog even de algemene informatie op een rijtje

Meer weten of vragen/opmerkingen?

Stuur dan even een bericht aan tnemeganamtcejorp.[antispam].@ngfg.nl