NIEUWSARTIKEL

Uitnodiging: Algemene Ledenvergadering + Kennissessie AI en ethiek 11 april 2024

Geplaatst op 22-03-2024  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Bestuur NGFG

Sfeerimpressie NGFG events 30 november 2022

Graag nodigen wij je uit voor de Voorjaars ALV 2024 op donderdag 11 april aanstaande om 13:00 uur bij Congres- en Vergadercentrum Domstad in Utrecht. We hopen dat je van de partij bent, want niet alleen bespreken we belangrijke verenigingszaken ook het FG-register komt uitgebreid aan bod voordat we starten met een kennissessie en netwerkborrel. Een middag om bij te zijn!

Inhoud ALV (13:00u – 14:00u)

De agenda van ALV met bijbehorende stukken is hier beschikbaar. Kom jouw stem* uitbrengen over het onderstaande:

  • decharge bestuur op het financieel beleid over 2023;
  • huishoudelijk reglement inclusief profielschets;
  • voordracht erelidmaatschap Jan de Zeeuw;
  • voordracht aspirant bestuursleden Martine Passier & Gosse Bijlenga. Nieuwsgierig? Klik hier.

Verwacht naast deze belangrijke stemmingen en de vaststelling van de notulen van vorige ALV's een toelichting van het bestuur op afgelopen jaar en aandacht voor de financiën vanuit de kascontrolecommissie**.

* Ben je geen lid van het NGFG maar geassocieerde? Dan ben je van harte welkom, maar heb je geen stemrecht in de ALV.
** Heb je ervaring en affiniteit met het lezen van balansdocumenten en controleren van in- en uitgaande geldstromen? De kascontrolecommissie heeft één positie beschikbaar. Meld je tijdens de ALV bij de kascontrolecommissie voor meer info.

FG-register (14:00u – 14:30u)

Na afloop van de ALV start direct aansluitend een sessie over het FG-register. Lees hier al iets meer daarover. We pakken na afloop van de ALV graag de kans om meer over de stand van zaken van het FG-register te vertellen en met elkaar hierover in gesprek aan te gaan.

Kennissessie: Joris Krijger (15:00 – 16:15)

Joris Krijger verzorgt deze middag een kennissessie voor NGFG waarbij de FG en AI centraal staan. Joris is een techniekfilosoof die werkt op het snijvlak van theorie en praktijk. Momenteel combineert hij een PhD aanstelling op het onderwerp Artificial Intelligence (AI) & Ethiek aan de Erasmus Universiteit Rotterdam met een functie als Ethiek en AI Officer bij de Volksbank. In zijn werk richt hij zich op de systeemaanpassingen die nodig zijn om menselijke waarden te borgen in AI en data science contexten. Joris is mede-oprichter van de Ethische Data Science Associatie en heeft verder aanstellingen als o.a. Senior Advisor bij het Center for Values en als Founding Editorial Board Member bij Springer Nature’s AI and Ethics Journal. Tijdens deze kennissessie neemt Joris ons mee in zijn wereld, waarna we tijdens een borrel kunnen napraten. Lees hier vast het interview met Joris over de FG en AI.

Meld je aan!

Schrijf je hier in voor de ALV (inclusief bespreking FG-register) en/of de Kennissessie (met netwerkborrel.)
In jouw bevestigingsmail ontvang je een QR-code die we bij binnenkomst scannen.

Locatie

We ontvangen je graag bij Congres- en Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531 AJ Utrecht. Vanaf Utrecht Centraal Station loop je hier in 5 minuten naartoe. Kom je met de auto? Dan kun je (betaald) parkeren in de buurt, bij de Jaarbeurs of bij P+R Westraven. Meer weten? Op de website van de locatie vind je meer praktische informatie.

Annuleren

Ben je onverhoopt verhinderd? Meld je dan tijdig en in ieder geval vóór 7 april 2024 af via jouw ledenpagina. Zo maken wij geen onnodige kosten voor leden of geassocieerden die niet aanwezig zijn. Veel dank alvast!


We kijken ernaar uit om elkaar weer te ontmoeten. Graag tot donderdag 11 april!

Hartelijke groet,
Bestuur NGFG