Home / Actueel / Nieuws

Schrijf je nu in voor het mentor & intervisie programma 2024!

Geplaatst op 02-03-2024  -  Categorie: Groeien  -  Auteur: Karen Siemers / Peter Kager / Jelle Hoekstra

Beeld van piloot die vliegt

We gaan weer beginnen! Wil je als mentor, mentee of intervisiebegeleider deelnemen aan het programma? Lees dan verder en schrijf je dan onderaan deze pagina in. De training voor mentoren en intervisiebegeleiders is op 7 mei 2024 in Utrecht. Na enthousiaste reacties en feedback kijken we uit naar een nieuwe lichting in 2024! Tot 30 april 2024 kun je je aanmelden als mentor of intervisiebegeleider. Mentees hebben de tijd tot 21 mei 2024.

Wat is het Mentor- en Intervisieprogramma?

Met het NGFG Mentor- en Intervisieprogramma kunnen FG's elkaar helpen groeien. Het werk van een FG zit vol uitdagingen, van inhoudelijke discussies tot het overtuigen van je organisatie. Dit programma geeft je de kans om met andere FG's te sparren, van elkaar te leren en je vaardigheden een boost te geven. Dit gebeurt in een prettige omgeving waar je vrijuit kunt praten.

Deelnemers die je voorgingen zijn enorm positief, ze vinden het fijn om ervaringen te delen en nieuwe inzichten te krijgen. Kortom: dit programma is perfect als je wil groeien in je rol als FG samen met mensen die begrijpen in welke situatie je zit.

Hoe werkt het programma?

Meld je aan als mentor, mentee of intervisiebegeleider. Aanstaande mentoren en intervisiebegeleiders krijgen een uitnodiging voor de NGFG-training door Jeroen Ouendag op 7 mei 2024 (mentoren van 09:00 tot 13:00 uur; intervisiebegeleiders van 13:30 tot 17:30 uur). Om als mentor of intervisiebegeleider vanuit het NGFG aan de slag te kunnen, moet je deze training volgen.

Eind april maakt het NGFG bekend welke mentoren en intervisiebegeleiders meedoen. Mentees kunnen zich nog tot 21 mei 2024 inschrijven en hun eventuele voorkeur voor een mentor aangeven. Daarna koppelt het NGFG half/eind mei mentoren aan mentees. Intervisiebegeleiders kunnen direct met hun eigen groep aan de slag na de training.

Wil je als intervisiegroepslid deelnemen, maar heb je geen intervisiegroep? Kijk dan even op het forum in de categorie M&I programma 2024, en plaats eventueel een oproep om aansluiting te vinden bij een bestaande groep of een nieuwe groep te starten. Als intervisiegroepslid hoef je jezelf dus niet aan te melden via een formulier.

Aanmelden

Ik wil deelnemen als Mentor

Ik wil deelnemen als Mentee

Ik wil deelnemen als Intervisiebegeleider