Home / Actueel / Nieuws

Vacatures bestuur NGFG

Geplaatst op 31-01-2024  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Bestuur NGFG

Beeld dat samenwerking uitstraalt door handen die op elkaar liggen

Ben jij naast een ervaren FG ook een echte bestuurder? Grijp dan je kans en reageer op de vacature voor bestuurslid of penningsmeester bij het NGFG. Heb je affiniteit met marketing, communicatie & events of het beheren van financiën? Wil jij waarde creëren voor de leden van het NGFG en jouw kennis en kunde inzetten voor de beroepsgroep in het algemeen? Dan is één van deze twee bestuursfuncties (algemeen bestuurslid / penningmeester) mogelijk iets voor jou!

Het NGFG bestuur is een een team van bevlogen vakmensen met de ambitie samen het NGFG verder te brengen en de kwaliteit van het FG-beroep te bevorderen. Een greep uit de activiteiten die daarbij horen:

  • verantwoordelijkheid nemen voor het bestuurlijk (financiële) beleid van het NGFG met in het bijzonder jouw eigen portefeuille;
  • goede sprekers selecteren en inspirerende evenementen of programma’s bedenken waar leden in de praktijk écht iets aan hebben, zoals bijvoorbeeld het Mentor & Intervisie programma;
  • commissies helpen oprichten en blijven ondersteunen om FG's ook sectoraal en / of regionaal met elkaar te verbinden;
  • actief meewerken aan het FG-register, collectieve belangen behartigen van FG's, bijvoorbeeld op het onderwerp van functiewaardering;
  • contacten leggen en onderhouden met leden van het NGFG en partijen buiten het NGFG zoals de Autoriteit Persoonsgegevens, de politiek in Den Haag, brancheorganisaties, andere Europese beroepsorganisaties, en andere partijen werkzaam in de privacysector.

Het bestuur vergadert 1x per maand en ieder bestuurslid besteedt ongeveer 10 tot 20 uur per maand aan de functie. De bestuursfunctie in het NGFG bestuur is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Huidig bestuur NGFG

Op dit moment bestaat het bestuur uit drie bestuursleden met ieder een eigen portefeuille met bijbehorende (financiële) verantwoordelijkheid.

Peter Kager, secretaris: "We zijn eind 2022 begonnen met een vrijwel volledig nieuw bestuur. Als ik nu zie hoe NGFG zich ontwikkelt, wat de reacties zijn en wat we nog op stapel hebben staan, dan weet ik dat we op de goede weg zijn."

Karen Siemers, voorzitter: "Het afgelopen jaar hebben we als bestuur opnieuw de visie, missie en strategie van de vereniging uitgesproken en vertaald naar concrete doelen en de ambities van het NGFG. We zoeken betrokken bestuurders die het vak in de vingers hebben en energie halen uit netwerken, verbinden en verder ontwikkelen van het FG-beroep."

Dick Barbier, algemeen bestuurslid: "Het belangrijkste doel dat ik wil bereiken, is dat het NGFG er is voor leden en door leden. We hebben het afgelopen jaar heel goede stappen gemaakt. Ik verwacht dat (nieuwe) bestuurders daar volop aan bijdragen door ideeën daarvoor aan te (laten) dragen en te (laten) realiseren. Het woord laten, omdat ik denk dat leden daar – samen met het bestuur – een zeer belangrijke(re) rol in kunnen en moeten spelen, het bestuur kan dat niet alleen."

Openstaande vacatures

Het NGFG is op zoek naar twee nieuwe bestuurders die met enthousiasme, kennis en plezier, hun kostbare tijd en aandacht willen besteden aan het NGFG. De beschikbare vacatures zijn voor een algemeen bestuurslid en een penningmeester. Het NGFG heeft met zorg bestuursprofielen opgesteld. Klik op de bestuursfunctie om de profielen te bekijken.

Iets voor jou? Reageer dan vóór 29 februari 2024!

Herken jij jezelf in het bovenstaande en ben je nieuwsgierig of enthousiast geworden? Stuur jouw reactie uiterlijk 29 februari 2024 aan taairaterces.[antispam].@ngfg.nl onder vermelding van sollicitatie bestuursfunctie voorzien van een motivatie en CV.

Tijdslijn

In maart 2024 vinden gesprekken plaats met het huidige bestuur en personen die geselecteerd zijn uit de inzendingen. Bestuurders worden benoemd door de algemene ledenvergadering op 11 april 2024.