Home / Actueel / Nieuws

Uitnodiging: kennisevent 13 april 2023

Geplaatst op 28-03-2023  -  Categorie: Ontmoeten  -  Auteur: Bestuur NGFG

Foto van geketend boek, telefoon en muis voor pc/laptop

Rol van de DPO

De meest aansprekende casussen van de afgelopen 20 jaar

 

Donderdag 13 april 2023 om 16:00 uur, aansluitend op de Algemene Leden Vergadering (ALV), organiseert het NGFG een kennisevent met aansluitende netwerkborrel. 

Thema kenniseventFoto van Friederieke van der Jagt, privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal B.V

Hoera, nu de AVG bijna 5 jaar van toepassing is, vieren vele FGs binnenkort ook hun eerste lustrum. De FG-rol is mooi maar ook uitdagend. Want de gemiddelde manager heeft niet altijd een goed beeld van wat de FG allemaal doet. Kan die rol niet in 0,1 fte? En kan je misschien meteen ook even de CISO-rol erbij pakken? Soms worden FGs simpelweg genegeerd, zoals we zagen in het onderzoek dat de AP bij de Belastingdienst uitvoerde. Wat doe je met een FG die ambities heeft en zich verkiesbaar stelt als OR-lid?

Deze en vele andere vragen zijn in de jurisprudentie en onderzoeken van de privacytoezichthouders aan bod gekomen. Friederike van der Jagt, privacyrechtadvocaat bij Hunter Legal, zet een en ander in een uurtje voor u op een rij. Natuurlijk is er ook voldoende ruimte voor het stellen van vragen.

Napraten tijdens een netwerkborrel

Aansluitend op het kennisevent vindt een netwerkborrel plaats, (aanvang 17:30 uur), zodat we de opgedane kennis en eigen ervaringen nog in een informele setting met elkaar kunnen delen.

Compleet programma donderdag 13 april 2023

 • 14:00 uur: voorjaars-ALV Klik hier voor meer informatie.
 • 15:30 uur: pauze / instroom deelnemers kennisevent
 • 16:00 uur: opening kennisevent
 • 17:30 uur: netwerkborrel
 • 19:00 uur: einde

We kijken uit naar een interessante middag waarbij je als lid met jouw input van harte welkom bent. Graag tot 13 april!

Meld je hier aan voor de ALV en/of het kennisevent & netwerkborrel.

Let op: vooraf aanmelden voor de activiteiten is noodzakelijk

Je kunt aan alle drie de activiteiten deelnemen, maar natuurlijk ook aan één of twee. Waar je ook voor kiest, het is belangrijk je aan te melden voor de activiteiten waaraan je deel wilt nemen. De deelnemerslijst vind je hier.

Locatie

We ontvangen jou graag bij Jaarbeurs Meetup, Beatrixgebouw, Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht. Vergeet niet om je even bij ons aan te melden en de QR-code op jouw bevestigingsmail, en, indien je met de auto komt ook jouw parkeerkaart (voor gratis uitrijden), door ons te laten scannen.

Bereikbaarheid en parkeren

Op de website van de Jaarbeurs vind je alle praktische informatie. Onderstaand vast even wat reisinformatie op een rijtje. 

 • Openbaar vervoer
  Jaarbeurs Meetup is perfect bereikbaar met het openbaar vervoer. De locaties liggen pal naast station Utrecht Centraal en er stoppen doorlopend bussen en trams bij halte Jaarbeursplein.

  Kom je met de trein? Dan volg je vanaf station Utrecht Centraal de borden ‘Jaarbeursplein’. Binnen enkele minuten sta je in het Beatrixgebouw.

  Kom je met de bus? Dan neem je een bus die stopt bij de bushalte CS Jaarbeurszijde. Vanaf station Utrecht Centraal volg je de borden ‘Jaarbeursplein’. Met een paar minuten sta je in het Beatrixgebouw.

  Kom je met de tram? Dan neem je een tram die stopt bij de tramhalte CS Jaarbeursplein. Vanaf deze halte is het slechts een paar minuten lopen naar het Beatrixgebouw.

 • Met de auto
  Om Jaarbeurs Meetup gemakkelijk te kunnen vinden, klik je hier voor een routebeschrijving. Je kunt je auto het beste parkeren op P1 of P3; deze parkeerterreinen liggen het dichtst bij Jaarbeurs Meetup, zie ook de plattegrond. P2 en P4 zijn ook een optie, maar iets verder lopen. Gebruik echter NIET de parkeergarage direct onder het Beatrixgebouw; deze is van de gemeente en het is bij gebruik van deze garage niet mogelijk om jou van gratis uitrijden te voorzien. 

Annulering

Als je onverhoopt verhinderd bent, verzoeken we je vriendelijk om dit tijdig aan ons door te geven; zo maken wij geen kosten voor leden die niet aanwezig zijn. Veel dank alvast!