Home / Actueel / Nieuws

Oproep: praat en denk mee over het herzien van de Handreiking FG op 12 juni 2024

Geplaatst op 24-04-2024  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Peter Kager

Beeld van dame met megafoon

De handreiking FG is alweer een aantal jaren in gebruik en het vak van FG is voortdurend in ontwikkeling. Tijd om de handreiking te herzien. Draag jij ook jouw steentje bij? Meld je nu aan voor de online sessie op 12 juni 2024. 

Handreiking FG

In 2021 heeft het NGFG een FG-handreiking voor haar leden gepubliceerd. Een handreiking opgesteld voor en door leden. Het doel van deze handreiking is de praktische uitvoering van de rol, taken en positie van de FG te ondersteunen en zo een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het beroep van FG. De handreiking behandelt daarom onderwerpen waarover in de praktijk vaker onduidelijkheden bestaan, en geeft daarover een beschrijving die gebaseerd is op de wet- en regelgeving en standpunten van de toezichthouders.

Updaten handreiking FG

Nu de handreiking een aantal jaren in gebruik is en het vak van FG voortdurend ontwikkelt, is het tijd om de handreiking te gaan herzien. Ervaringen uit de praktijk, jurisprudentie, richtlijnen en maatschappelijke ontwikkelingen hebben invloed op het FG-schap. Deze invloed wil het NGFG graag verwerken in een nieuwe versie van de handreiking.

Actieve leden gezocht die de handen uit de mouwen willen steken

Geheel in lijn met de voor en door leden-gedachte zoals uitgesproken op de voorjaars-ALV (11 april jl.) is het NGFG op zoek naar leden die mee willen werken, denken en schrijven aan een update van deze handreiking. Daarom organiseert het NGFG op woensdag 12 juni om 11:00 uur een online sessie. In deze sessie staan we kort stil bij de huidige FG-handreiking, waarna we met elkaar in gesprek gaan over gewenste en/of noodzakelijke aanpassingen. Doel is om de sessie af te sluiten met praktische werkafspraken waarin we met elkaar bepalen wie wat wanneer en hoe gaat doen.

Interesse?

Schrijf je nu in.