Home / Actueel / Nieuws

Karen Siemers aan het woord over de meerjarenstrategie 2023-2027

Geplaatst op 03-02-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Karen Siemers, voorzitter

strategie-600x300

Het nieuwe bestuur is n.a.v. het gestelde speerpunt in de najaars-ALV (30 november 2022)  aan de slag gegaan met de concretisering van een meerjarenstrategie inclusief visie en missie van het NGFG. Het is geen kunst om een boekwerk te schrijven over het werkveld van FG’s, de bijbehorende uitdagingen en alle eventuele oplossingen om vooruit te komen. Het is wél een uitdaging om kort en bondig, concreet te formuleren wat de rol en functie van het NGFG is. En ook best spannend. Toch hebben we dát als bestuur gedaan. Met de steun van de leden willen we hier als vereniging de komende jaren samen voor gaan.

De AP: "Een helder verhaal waar goed over nagedacht is"

De Autoriteit Persoonsgegevens is van oudsher een gewaardeerde relatie van het NGFG. Vanuit die hoedanigheid is het concept kort geïntroduceerd tijdens een online meeting in januari 2023. De feedback vanuit de AP was positief. “Een helder verhaal waar goed over nagedacht is.” De spreekwoordelijke krul van AP zien we als een fijne basis om ook de komende jaren verder te bouwen aan samenwerking. Nieuwsgierig wat dat heldere verhaal is? Lees dan het artikel Het NGFG van 2023 tot 2027 in 7 vragen en antwoorden.

Commitment en actieve participatie NGFG-leden

Belangrijker nog vinden we het commitment van onze leden. Niet alleen omdat leden als raadgevers fungeren, maar juist omdat de doelen slechts haalbaar zijn als leden actief participeren in de vereniging. Lees de meerjarenstrategie en vul aansluitend ook de poll op de homepage in. Ook kun je je aanmelden voor de online strategie presentatie op 17 februari 2023 van 10 tot 11:30 uur. Je ontvangt na aanmelding vanzelf de uitnodiging om deel te nemen. Ik zal, als voorzitter, de uitleg verzorgen en kijk nu al uit naar een mooie sessie ter voorbereiding op de voorjaars ALV in april dit jaar. Lukt het niet om de online strategie presentatie bij te wonen? Reacties insturen voorafgaand aan de online presentatie mag ook, naar taairaterces.[antispam].@ngfg.nl. Uiteraard volgt na de sessie een kort verslag via de nieuwsbrief.

foto-karen-siemers

 

 

 

 

 

 

 Karen Siemers