Home / Actueel / Nieuws

Vrijwilligers gevraagd: Statuten & huishoudelijk reglement

Geplaatst op 24-10-2022  -  Categorie: Archief  -  Auteur: JoĆ«lle van Baren

vrijwilligers-gezocht-1-copyright-pexels-com

Vrijwilligers gevraagd

Werkgroep Statuten & Huishoudelijk reglement

Het bestuur is voornemens de statuten en het huishoudelijk reglement van NGFG te gaan updaten (onder meer vanwege de Wet bestuur en toezicht rechtspersonen WTBR). Om dit te realiseren wordt er onder leiding van Juliëtte Koemans, algemeen bestuurslid, een werkgroep geformeerd. Deze werkgroep gaat voorstellen uitwerken voor het bestuur zodat het bestuur een compleet voorstel voor wijziging van de statuten en het huishoudelijk reglement kan voorleggen aan de Algemene Leden Vergadering (ALV) volgend voorjaar (2023). 

We hebben inmiddels al drie NGFG-leden bereid gevonden om mee te denken. Maar we willen er graag nog twee vrijwilligers bij die affiniteit hebben met dit onderwerp en natuurlijk de WTBR. Specifieke kennis is niet noodzakelijk, want daar waar nodig worden we ondersteund door de notaris.

Ingeschatte tijdsbesteding en planning

We verwachten dat er een drietal vergaderingen nodig zullen zijn (bij voorkeur live) en natuurlijk de nodige voorbereidingstijd. De planning is dat het project gaat starten in december 2022 en in Q2 2023 (na de ALV van mei 2023) afgerond zal zijn.

Reageren is mogelijk tot 30 november 2022

Wil jij ons helpen met het updaten van de statuten en het huishoudelijk reglement van NGFG? Of heb je wellicht nog vragen? Aarzel dan niet en stuur direct een e-mail aan taairaterces.[antispam].@ngfg.nl. Reageren kan in principe tot 30 november 2022, tenzij we al eerder 2 passende kandidaten hebben gevonden. In dat geval sluiten we de termijn eerder.