Home / Actueel / Nieuws

Uitnodiging: informatieve kick-off mentor & intervisie programma

Geplaatst op 09-03-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Bestuur NGFG

 

Mensen in gesprek aan een tafel

Zie jij jezelf het komende jaar in de rol van mentor of intervisiebegeleider? Of zie jij het zitten om als mentee of intervisiegroepslid deel te nemen aan dit programma? Ben je nieuwsgierig wat het jou kan opleveren om met professionele ondersteuning te sparren met beroepsgenoten? Dan is dit het moment om mee te doen!

Maandag 20 maart aanstaande, om 15:00 uur start het Mentor en Intervisie programma met een informatieve kick-off bij Jaarbeurs MeetUp (Beatrixgebouw, direct naast Utrecht Centraal station). Na afloop van de sessie is er een informele borrel. Het event is ook online te volgen. Tijdens de kick-off volgt na een introductie van Karen Siemers, een kennissessie door Jeroen Ouendag over Mentoring en Intervisie. Jeroen is ruim 20 jaar afwisselend actief als (interim) manager, organisatieadviseur, trainer en coach en heeft sinds 2016 een succesvol lopend intervisie netwerk opgezet voor het NOC*NSF.

Meld je hier aan voor een plek in de zaal incl. borrel.

Meld je hier aan voor het online volgen van de sessie.


Wat is het doel van het Mentor en Intervisie programma?profielschets van een gezicht

Het NGFG wil FG’s de mogelijkheid bieden om elkaar op zowel persoonlijk als beroepsmatig niveau te ondersteunen bij hun dagelijks werk als FG. Iedereen loopt wel eens tegen uitdagingen aan. Voor veel FG's komt daarbij dat je de enige bent in de organisatie met de eervolle taak die voortvloeit uit de AVG. Blijven herhalen, geduld hebben, grenzen uittekenen met (het bestuur van) de organisatie aan jouw zijde is aan de orde van de dag. Sparren, reflecteren of doelgericht analyseren met een gelijkgestemde FG uit een andere organisatie kan daarbij een mooie impuls vormen op je vaardigheden. Het NGFG wil leden dit faciliteren in een veilige setting mét professionele begeleiding.

Hoe ziet het programma er precies uit?

Na de kick-off (20 maart 2023) opent de inschrijving voor NGFG leden die zich als mentor of intervisiebegeleider willen ontwikkelen via de website van het NGFG. Mentees en intervisiegroepsleden kunnen zich op een later moment inschrijven.

Na aanmelding krijgt de (geselecteerde) mentoren en intervisiebegeleiders in mei 2023 een persoonlijke training van Jeroen Ouendag*. De selectie vindt plaats op basis van beschikbaarheid en ervaring/sector van de FG. Voor de mentoren en intervisiebegeleiders stelt het NGFG bij de training leidraden ter beschikking met de spelregels voor goede mentor- of intervisiesessies. Daarmee gaan de mentoren en intervisiebegeleiders op eigen gelegenheid met hun mentees of intervisiegroepen aan de slag in de praktijk.

Aan de mentoren koppelt het NGFG mentees, die bij hun aaprofielschets van een gezichtnmelding op een later moment een (niet-bindende) voorkeur kunnen aangeven voor een mentor. De intervisiebegeleiders kunnen met een bestaande of nieuwe groep FG-collega's aan de slag. Ook daar speelt het NGFG waar nodig een verbindende rol.

Na minimaal twee sessies met mentees en intervisiegroepen, hebben de mentoren en intervisiebegeleiders in november 2023 een terugkomsessie met Jeroen Ouendag. Alle deelnemers aan dit programma krijgen via een enquête de mogelijkheid om feedback te geven. Op basis van de ervaringen en feedback op deze pilotversie, gaat het NGFG kijken naar een vervolg in 2024.

Meld je aan!

Is jouw interesse gewekt? Er is voor het fysiek bijwonen van de sessie maar een beperkt aantal plekken beschikbaar; wees er dus snel bij. Meld je hier aan voor een plek in de zaal inclusief borrel. Wil of kun je niet fysiek maar online aanwezig zijn? Meld je dan hier aan voor het online volgen van de sessie.

PS: Sinds deze maand heeft het NGFG ook een eigen LinkedIn pagina. Klik hier om deze te volgen, zodat je geen events of updates meer mist!