NIEUWSARTIKEL

NGFG kennisnetwerk (pilot 2023): Uitnodiging commissie onderwijs

Geplaatst op 31-08-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Sander van de Molen

Beeld van studenten die hun

Met het aantreden van Dick Barbier als bestuurslid NGFG en de pilot inrichting regionaal / sectoraal kennisnetwerk die daarmee onder zijn hoede kwam, worden er veel, interessante stappen gezet. Één van die stappen is de hernieuwde samenwerking tussen NGFG-bestuur en de commissie onderwijs. In een plezierig overleg, waaraan ook bestuurslid Juliëtte Koemans en onderwijscommissie-leden Sander van de Molen (Privacyteam), Niels Joosten (Privacy op School) en Jan Faasse (Faasse Juridische Dienstverlening) deelnamen, werden afspraken gemaakt om binnen de pilot kennisnetwerk een hernieuwde impuls vanuit NGFG te geven aan de commissie onderwijs. NGFG nodigt haar leden in de onderwijssector dan ook van harte uit om aan de eerstvolgende bijeenkomst van de commissie onderwijs deel te nemen. 

Over de commissie onderwijs

De Commissie Onderwijs van het NGFG houdt zich bezig met het behartigen van de belangen van FG’s in het onderwijs. Door de opkomst van verschillende sector-overleggen is het belangrijk dat FG’s een onafhankelijke stem kunnen laten horen. De Commissie Onderwijs organiseert periodiek een online of fysieke bijeenkomst waarin sector-overstijgende onderwijsthema’s worden besproken en waar FG’s op een laagdrempelige manier kunnen communiceren met andere FG’s over ervaringen en werkzaamheden. De bijeenkomsten worden voorbereid door de agendacommissie.

Uitnodiging bijeenkomst commissie onderwijs

Op 27 september a.s. organiseert de commissie onderwijs van het NGFG een bijeenkomst voor FG’s in de onderwijssector. Er is een aantrekkelijk programma samengesteld met onder andere:

  • een presentatie over  het Programma Cyberveiligheid,
  • een presentatie over de verschillen tussen onderwijssectoren met betrekking tot het NBA Normenkader
  • en ruimte voor de deelnemers om hun vragen te stellen tijdens een presentatie van Ewald Nijenhuis, FG van het Ministerie van OCW

Programma en locatie

De fysieke bijeenkomst van 27 september wordt gehouden op Werkplaats Kindergemeenschap Kees Boeke in Bilthoven. Om 12:00 is er een lunch en vanaf 13:00 tot 16:30 is het inhoudelijke programma. Leuke bijkomstigheid: het complete programma wordt je kosteloos aangeboden door NGFG en de commissie onderwijs!

Online onmoeten, kennisdelen, verbinden en groeien

NGFG faciliteert de commissie onderwijs met een eigen categorie op het forum van ngfg.nl. Deze categorie is alleen toegankelijk voor leden van de commissie onderwijs. Bestanden kunnen op het forum gemakkelijk gedeeld worden door de koppeling met NGFG Sharepoint waarop ook een eigen sectie is ingedeeld met  alleen toegang voor de commissie onderwijs.  

Aanmelden en/of meer informatie

Wil jij meer informatie of wil je je direct aanmelden voor deze bijeenkomst? Neem dan contact op met: