Home / Actueel / Nieuws

Terugblik bijeenkomst 27 september 2023 NGFG Commissie Onderwijs

Geplaatst op 05-10-2023  -  Categorie: Ontmoeten  -  Auteur: Sander van de Molen, agendacommissie Commissie Onderwijs

Foto van locatie bijeenkomst commisie onderwijs september 2023: Kees Boekeschool in Bilthoven

Thema: Onderwijssector neemt voortouw in professionaliseringsslag

Op woensdag 27 september jl. heeft de Commissie Onderwijs van het NGFG een succesvolle bijeenkomst gehad over de professionalisering in de onderwijssector. Daarnaast heeft de FG van het Ministerie van OCW een boeiende inkijk gegeven in de werkzaamheden van de FG. De bijeenkomst werd bijgewoond door NGFG-bestuurslid Juliëtte Koemans. Al met al waren er zo’n 20 deelnemers aanwezig en dat zorgde voor een levendige discussie met de sprekers.  

Agendacommissie

De Agendacommissie van de Commissie Onderwijs, bestaande uit Jan Faasse, Niels Joosten, Lars Zegers, Ralph Kronieger en Sander van de Molen, waren de drijvende kracht achter dit boeiende, live seminar en ontvingen de deelnemers op de fraaie locatie van de Kees Boekeschool in Bilthoven

Dat er op zo’n mooie locatie bijeengekomen kon worden, werd mogelijk gemaakt door Valentijn de Marez Oyens, die al jarenlang NGFG-lid is en een prominent lid van de Commissie Onderwijs. Valentijn heeft pakkend verteld over de ontstaansgeschiedenis van deze unieke locatie. Het programma werd voorgezeten door Tonny Plas.

Er waren een viertal boeiende onderwerpen: 

  1. Programma Cyberveiligheid van MBO Digitaal, Martin Bijleveld, MBO Digitaal;
  2. Normenkader NBA, Henk Links, Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG);
  3. FG OCW, Ewald Nijenhuis;
  4. Enquête NGFG Commissie Onderwijs over toegevoegde waarde van de commissie.

Meer over de inhoud lezen? 

Klik dan hier en log in voor het vervolg van deze terugblik. Note: het vervolgartikel is alleen in te zien voor leden van de comissie onderwijs.