Home / Actueel / Nieuws

Nieuw op te zetten commissie Zorg en Sociaal Domein

Geplaatst op 17-12-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Ben Smit

prikbord-briefje-open-knowledge-pexels-polina-zimmerman-3782228

Tijdens de afgelopen ALV in Utrecht riep ik op tot het formeren van een commissie Zorg en Sociaal Domein. Ik heb dit verzoek dan ook formeel ingediend bij het bestuur. Op de actieve ledenbijdrage en het voorgenomen plan is door het bestuur positief gereageerd. Ook bij een oproep op LinkedIn kreeg ik al direct 7 enthousiaste reacties vanuit de beide domeinen. Reden genoeg dus om met een plan van start te gaan en ook jou voor deze commissie uit te nodigen!

We willen starten met een combinatie van Zorg en Sociaal Domein. Mocht er later behoefte zijn in een afsplitsing van elkaar dan kan daar nog toe besloten worden. Ik denk dat er binnen de twee domeinen behoefte is aan een commissie zoals deze. Met behulp van leden uit de sector willen we direct aan de slag door samen uitgangspunten en kaders te gaan verkennen. Daarna willen we samen de commissie formaliseren door een voorzitter, notulist en twee leden die de agenda beheren voor te dragen aan het NGFG bestuur.

Frequentie en locatie

In eerste instantie gaan we er van uit dat de commissie 4 keer bij elkaar komt, twee keer ‘online’ en twee keer fysiek. De commissie bepaalt uiteindelijk de vorm en frequentie (waar nodig in afstemming met het NGFG bestuur).

Kennisbank, netwerken, verbinden en bespreken van casuïstiek

We denken nu aan de de volgende uitgangspunten voor de nog op te richten commissie: het dienen als kennisbank, versterken netwerk, bespreken van casuïstiek specifiek vanuit Zorg en Sociaal Domein.

Aanmelden

Je kunt je voor deze commissie aanmelden door een bericht te sturen aan taairaterces.[antispam].@ngfg.nl onder vermelding van NGFG: lid worden van de Commissie Zorg en Sociaal Domein. Ben je nog niet overtuigd? Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met mij op via mijn LinkedIn profiel of via leden zoeken leden op de NGFG website

Ben Smit