NIEUWSARTIKEL

NGFG leden door de jaren heen, afl. 1 Birthe Lugtenborg aan het woord

Geplaatst op 03-07-2023  -  Categorie: Interviews  -  Auteur: Birthe Lugtenborg

Vrouw met tag van NGFG in haar hand

Met het oog op het 20-jarig bestaan van NGFG in 2023 zijn we naast de online reeks ‘Bestuursinzichten door de jaren heen’ ook gestart met de reeks NGFG leden door de jaren heen. In deze reeks blikken we met oud-leden, huidige leden en nieuwe leden terug op herinneringen, inzichten en ervaringen als lid van het NGFG. De eerste in deze reeks is Birthe Lugtenborg, Arbo FG bij Salude. We stelden haar zeven vragen.

Profielfoto van Birthe Lugtenborg

 1. Je bent op 9 juni jl. lid geworden van NGFG. Had je daar een specifieke reden voor?
  Ja! Sinds kort ben ik binnen de organisatie waar ik werk, FG geworden. Je kunt heel veel informatie vinden over de functie en het werk als FG. Maar ik ben juist erg benieuwd hoe anderen omgaan met de functie, werkzaamheden en uitdagingen die ze tegenkomen. Uit ervaring weet ik dat ik daar veel van kan leren.

 2. Hoe ken je NGFG / heb je NGFG leren kennen?
  Door een van de andere leden, Frank Schmidt. Frank begeleidt en adviseert Salude Medisch Advies bij certificeringstrajecten. Hij heeft ook uitgebreid de tijd genomen om een eerste beeld te schetsen van wat de FG rol binnen onze organisatie nu eigenlijk inhoudt.

 3. Wat zijn jouw verwachtingen ten aanzien van een NGFG lidmaatschap?
  Als eerste: andere FG's leren kennen. Kennis en informatie met elkaar delen, steun kunnen zoeken of juist steun kunnen geven, kunnen sparren met andere FG's. En, als nieuwkomer, kunnen leren van mensen die meer ervaring en kennis hebben.

 4. Wanneer en hoe heb jij voor het eerst fysiek kennis gemaakt met het NGFG?
  Op de dag van FG in Utrecht, 1 juni 2023.

 5. Zijn er misschien al kennisgroepen of programma’s waarvoor jij je hebt aangemeld / gaat aanmelden?
  Ja, ik heb mij net aangemeld voor de kennisgroep Arbo.

 6. Wat voor soort FG ben jij? Hoe stel jij je op binnen jouw organisatie en loop je daar tegen specifieke situaties of vragen aan?
  Hoe ik ben als FG, is iets wat ik aan het ontdekken ben en dus nog volledig in ontwikkeling. Als persoon ben ik nieuwsgierig; ik zoek graag informatie tot in de puntjes uit. Door mijn onderwijsachtergrond kan ik op meerdere manieren kennis delen en overbrengen en werk ik graag oplossingsgericht.

 7. Wat komt er de komende jaren op jou af ten aanzien van jouw rol als FG?
  Voor mijn gevoel heel veel, maar dat heeft vooral te maken met het feit dat ik net als FG begonnen ben en dat ik mijn rol als FG binnen de organisatie nog aan het vormgeven ben. Ik ben heel benieuwd hoe mijn rol over een aantal jaar is geworden en met welke ontwikkelingen (en uitdagingen) ik aan de slag ben gegaan.