Home / Actueel / Nieuws

NGFG is deelnemer Dag van de FG (1 juni 2023)

Geplaatst op 28-04-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Joris Blaauw

Beeld van aankondiging website AP - Dag van de FG

Het NGFG bestuur timmert hard aan de portefeuille relatiemanagement. Een belangrijke partner binnen deze portefeuille is natuurlijk de AP. We zijn dan ook erg enthousiast dat de AP ons heeft geselecteert voor deelname aan de Dag van de FG 2023 op 1 juni 2023 met tenminste 2 bijdragen! 

Centrale thema's Dag van de FG 2023

Tijdens de Dag van de FG 2023, die de titel De volgende stap draagt, staan de volgende drie thema's centraal.

  1. Positionering van de FG: hoe kan de FG zich positioneren en profileren? Hoe krijgen zij een organisatie/bestuurder mee? Wat zijn hierbij de knelpunten en hoe gaan ze hiermee om? Wat is nodig voor de doorontwikkeling van de beroepsgroep?
  2. FG Kennislab: vanuit het Kennislab wordt zowel basiskennis als specialistische kennis gedeeld.
  3. Inspiratie zone: hoe kunnen FG's aan de organisatie het belang van gegevensbescherming uitleggen? Waar worden zij zelf door geïnspireerd? Dit mag op een abstracter niveau, of vanuit andere invalshoeken worden ingestoken. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van een inspiratiesessie of een inspirational speaker, waarbij duidelijk wordt gemaakt wat het hogere doel is.

NGFG programma op de Dag van de FG

NGFG neemt met minimaal 2 verschillende activiteiten deel aan deze voor FG's zeker inspirerende dag:

  1. binnen het thema Inspiratie zone: organiseren wij een interactieve workshop over het mentor & intervisie programma*; 
  2. binnen het thema Positionering van de FG organiseren wij een masterclass over de handreiking voor FG’s.

    *let op: de eerste trainingsdag voor het mentor & intervisie programma 2023 van NGFG vindt al op 17 mei aanstaande plaats. Mentoren en intervisiebegeleiders kunnen zich nog aanmelden tot 16 mei 2023. Mentees kunnen zich nog aanmelden tot 3 juni 2023.

Aanmelden voor en meer informatie over de Dag van de FG 

De Dag van de FG wordt georganiseerd door de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Dit jaar vraagt de AP een eigen bijdrage van € 200 excl. BTW om toegang te krijgen tot het congres. Voor vragen, meer informatie en praktische zaken verwijzen we je door naar dagvandefg.nl.

Hopelijk zien we je daar!