Home / Actueel / Nieuws

Ledenpagina's, forum en samenwerken in documenten

Geplaatst op 09-11-2023  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Dick Barbier

Afbeelding van prikbord met daarop een briefje 'community'

Het NGFG probeert haar leden op alle mogelijke manieren te ondersteunen. Één van de speerpunten is dat leden elkaar makkelijk moeten kunnen vinden om met elkaar te overleggen, vragen aan elkaar te kunnen stellen, samen te kunnen werken aan documenten en/of standpunten, etc. Bij bijeenkomsten, kennisevents en netwerkborrels gaat dat natuurlijk vanzelf. Maar wat als je écht snel wilt overleggen met een vakgenoot of als je in een NGFG-commissie zit en met elkaar standpunten wilt delen en mogelijk ook bepalen? 

Ledenpagina's

Met het aantreden van het nieuwe bestuur is een impuls gegeven aan de ontwikkeling van de NGFG-website en daaronder liggende ledenpagina's. Via de knop Inloggen leden heb je toegang tot de ledenpagina's, te weten: 

 • Mijn gegevens, een pagina om jouw gegevens bij te kunnen werken;
  (goed om die even te checken op actualiteit)

 • Besloten items met daarin besloten pagina's en besloten bestanden, denk hierbij aan agenda's en notulen van ALV's, presentaties van sprekers die alleen voor NGFG-leden zijn, etc.;
  (deze zal het bestuur de komende maanden actualiseren en voorzien van een heldere structuur)

 • Leden zoeken Leden, hier vind je informatie over jouw mede NGFG-leden;
  (dit is dus de informatie die jij hebt opgegeven bij Mijn gegevens)

 • en ...

Het Forum

Het forum is bij uitstek bedoeld om onderwerpen aan de kaak te stellen (ook vanuit het bestuur), vragen te stellen, feedback op gepubliceeerde artikelen te geven (denk aan de colums van Geerke Simons en Hatice Dogan) en zéker ook om een platform voor samenwerking te hebben voor bijvoorbeeld commissies.

Categoriën & onderwerpen

Het forum werkt met categoriën, waaronder onderwerpen kunnen worden aangemaakt. De categoriën zijn eigenlijk de hoofdonderwerpen; denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

 • DPIA's
  Een data protection impact assessment (DPIA) is verplicht bij verwerkingen die waarschijnlijk een hoog privacyrisico opleveren. Heb jij hiermee te maken? Dan is deze categorie iets voor jou!
 • Hoe ziet de FG 2.0 eruit?
  Deel n.a.v. de column van Hatice Dogan, september 2023, op wel niveau jij als FG zit, hoe volwassen je bent in je toezicht, hoe de setting binnen jouw organisatie is en hoe de wisselwerking is.
 • Mentor & Intervisieprogramma 2023
  Op 20 maart 2023 is de pilot M&I programma gestart. Meld het hier als je een intervisiegroep zoekt of intervisiegroepsleden!
 • Vragen van leden aan andere leden
  Wil je eigenlijk alleen een vraag stellen of collega FG's de helpende hand toesteken? Neem dan eens een kijkje in de categorie Vragen van leden aan andere leden. Hier lopen inmiddels al wat onderwerpen zoals Zoeken op BSN en Template voor rapportage aan management

Vooralsnog worden de categoriën aangemaakt door het NGFG-bestuur. Onder de categoriën kun je zelf een onderwerp aanmaken of reageren op onderwerpen. Mis jij een categorie of gaat er iets verkeerd? Maak dat dan even kenbaar via tnemeganamtcejorp.[antispam].@ngfg.nl

Abonneren op categoriën of onderwerpen

Vergeet niet om je te abonneren op categoriën en onderwerpen die jou interesseren, zodat je ook een melding krijgt als er iets wordt toegevoegd. Neem ook regelmatig een kijkje in categoriën waarop je niet bent geabonneerd. Mogelijk zit men te springen om jouw expertise of kun je jouw prangende vraag prima koppelen aan een al bestaand onderwerp of bestaande vraag van een collega FG. 

Platform voor commissies

Samen met de commissie Onderwijs en de commissie Arbo wordt hard gewerkt aan het goed neerzetten van een categorie waaronder agenda's, notulen, bestanden, standpunten, etc. gemakkelijk kunnen worden gedeeld met de achterban. Belangrijk hierbij is dat er ook samengewerkt moet kunnen worden in en aan documenten. Om dat voor elkaar te krijgen, wordt gewerkt aan een koppeling met een NGFG Sharepoint omgeving, waar alle leden van de desbetreffende commissie toegang tot hebben. Mogelijk zullen defintieve standpunten vastgelegd gaan worden op speciale webpagina's in de vorm van dossiers. Dat is echter nog even toekomstmuziek; nu eerst aandacht voor deze spannende fase! 

Alle begin is moeilijk ...

Dat nog niet alles vlekkeloos verloopt en dat de usability nog niet altijd op het niveau is waar het NGFG het wil hebben, is duidelijk. Dat er mooie stappen gezet worden en dat de inzet van actieve leden hierbij ontzettend inspirerend én belangrijk is, is ook duidelijk. We zullen jullie steeds op de hoogte gaan houden van alle stapjes die worden gezet en rekenen op jullie begrip voor eventuele fouten of nog niet ingevulde wensen. Dringend verzoek: laat het ons weten als je ergens tegenaan loopt of bijvoorbeeld kansen ziet. Met ideeën of frustraties blijven rondlopen heeft geen zin; ons helpen bij het faciliteren van onze community wèl! Berichten kunnen zoals gezegd worden toegestuurd aan tnemeganamtcejorp.[antispam].@ngfg.nl