NIEUWSARTIKEL

Grote opkomst bij Kennismakingssessie BC 5701

Geplaatst op 11-12-2023  -  Categorie: Nieuws  -  Auteur: Joost Holstvoogd

Afbeelding van persoon die regels uitlegt op whiteboard

Maandag 11 december 2023 vond de eerste Kennismakingssessie voor de recent goedgekeurde AVG Certificeringsstandaard BC 5701 plaats. Piims Academy kon zich verheugen in een grote opkomst. Mede dankzij de publicaties door het NGFG zat de zaal vol met belangstellende professionals. Joost Holstvoogd (kernauteur van- en officieel opleider voor de BC 5701) gaf uitleg over het ontstaan, de opzet en de achtergronden van de standaard. Daarnaast konden alle aanwezigen via een korte oefening kennismaken met een van de uitdagingen bij implementatie: het vaststellen van het object van certificering.

Een aantal inzichten die door de deelnemers zijn opgedaan:

  • AVG-certificering wordt toegepast op verwerkingen, niet op organisaties.
  • AVG-certificering is anders dan de meer bekende managementsysteemcertificering (de scope is kleiner, de diepgang groter).
  • Organisaties moeten een informatiebeveiligingsstandaard geïmplementeerd hebben alvorens ze het BC 5701 certificeringstraject in gang zetten.
  • Je kan BC 5701 via het managementsysteem goed combineren met andere standaarden zoals ISO 9001, ISO27001, NEN 7510.
  • Iedere organisatie kan de standaard toepassen.

Voorafgaand aan de sessie hebben de deelnemers hun vragen ten aanzien van de BC5701 ingestuurd. Dit vormde de basis van deze eerste kennissessie. Piims Academy ontving een kleine 200 vragen over allerhande aspecten van de BC 5701. De meeste daarvan zijn direct tijdens de sessie beantwoord. Daarnaast zijn alle vragen inmiddels gebundeld in een overzichtelijke Q&A. Deze is vanaf nu voor iedereen te raadplegen op de website van Piims Academy.

Meer informatie over de certificeringsstandaard BC 5701

Wil jij meer weten over de recent goedgekeurde AVG certificeringsstandaard BC 5701? Op 6 februari organiseert Piims Academy de volgende kennismakingssessie die dan online zal plaatsvinden. Inschrijving voor die sessie kan via de website van Piims Academy.