Home / Actueel / Nieuws

Even voorstellen: nieuwe bestuursleden NGFG

Geplaatst op 30-11-2022  -  Categorie: Verbinden  -  Auteur: Bestuur NGFG

Even voorstellen: NGFG heeft 4 nieuwe bestuursleden

Op 30 november 2022 zijn 4 nieuwe bestuursleden aangenomen door de ALV. Deze bestuursleden hebben natuurlijk ieder eigen beweegredenen om bestuurslid van het NGFG te willen worden. Daarom hieronder even een korte voorstelronde. 

Peter Kager

foto-peter-kager

Peter Kager is FG van diverse organisaties. Daarnaast is Peter werkzaam als directeur kwaliteit bij ICTRecht. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het borgen van de kwaliteit van werk. Daarnaast houdt hij zich bezig met het ontwikkelen en vernieuwen van alle bedrijfsprocessen van ICTRecht. Peter is lid van The International Association of Privacy Professionals (IAPP) en is Certified Information Privacy Professional/Europe (CIPP/E) en Certified Information Privacy Technologist (CIPT). 

Peter is bestuurslid en secretaris van de vereniging. Als bestuurslid wil hij zijn focus leggen op de kennis en kwaliteit van FG’s. Het delen van kennis en ervaring is een belangrijke doelstelling van het NGFG. Peter wil zich voortdurend hard maken om deze doelstelling te verwezenlijken. Zelf zegt hij hierover het volgende: “Als relatief nieuwe en snel ontwikkelende beroepsgroep is er veel om van elkaar te leren. De ontwikkelingen in privacyland volgen elkaar in een razend tempo op. Daar moeten alle FG’s iets mee.”

Dick Barbier

foto-dick-barbier

Dick Barbier heeft als FG verschillende ervaringen, zoals bij NTT en de Volksbank. Nu werkt hij vooral als FG als een Service voor verschillende bedrijven in zowel Nederland als Engeland. Dit doet Dick bij The DPO Center, de Nederlandse vestiging van een -van oorsprong- Engels bedrijf. Om zijn kennis te toetsen heeft hij verschillende gecertificeerde opleidingen voltooid, zoals CIPP/E, CIPM, CISM en CTTP, hij blijft zich continu ontwikkelen.

 Als bestuurslid van het NGFG wil Dick graag bijdragen aan de verdere ontwikkeling van deze bijzondere en belangrijke beroepsgroep. Zelf zegt hij hierover: “Mijn ervaring is dat het een ‘eenzaam’ beroep kan zijn, omdat je rol vraagt onafhankelijk te zijn. Ik denk dat het NGFG hierbij kan helpen, het is dan ook een vereniging van en voor FG’s. Mijn kennis en ervaring wil ik hier graag voor inzetten.”

Karen Siemers

foto-karen-siemersKaren Siemers is FG bij Mediq. Mediq is een organisatie in de gezondheidszorg, actief in 13 Europese landen met een missie om de kwaliteit van leven van mensen met een chronische ziekte te verbeteren. Mediq levert medische hulpmiddelen, medicijnen en zorgdiensten. Tot 2021 was Karen senior juridisch adviseur bij Privacy Management Partners. Daar fungeerde ze ook als FG voor (zorg)organisaties en coachte ze andere FG’s. Karen is actief geweest bij de IAPP als co-chair van de Nederlandse KnowledgeNet Chapter en trainster. Ze is CIPP/E, CIPM en FIP gecertificeerd.

Als bestuurslid en voorzitter bij het NGFG hoopt Karen met haar ervaring en commitment te bouwen aan een waardevol netwerk voor FG’s. Karen: “Een FG-schap vind ik het mooiste wat er is. De kennis en persoonlijke skills die horen bij een FG zijn veelzijdig en nooit af. In je eentje is dat een uitdaging, maar samen met anderen is het binnen handbereik. Ik gun de leden van het NGFG plezier en vertrouwen in hun eigen FG-functie(s).”

Joris Blaauw

foto-joris-blaauw

Joris Blaauw is jaren werkzaam geweest in de financiële sector en als toezichthouder bij de Autoriteit Financiële Markten, waarin hij zijdelings met privacy bezig was. Sinds 2017 was Joris werkzaam als Group Data Protection Officer bij SHV Energy. Per 1 februari 2023 is Joris aangetreden bij Currence. Naast zijn werk, is Joris tevens editor voor het Tijdschrift voor Compliance, waarvoor hij ook enkele artikelen heeft geschreven.

Als bestuurslid en penningsmeester van het NGFG wil Joris zich graag inzetten voor de vereniging. Joris: “Gezien het belang van het NGFG voor ons als FG, draag ik graag bij aan vereniging die meer zichtbaar is, meer aantoonbaar bijdraagt aan de gestelde doelstellingen, financieel gezond is en een vereniging waar meer onderling (inhoudelijk) contact is tussen bestuur en leden. Inhoudelijk sterk en hopelijk af-en-toe ook met wat humor.”