Home / Actueel / Nieuws

Deelnemers gezocht voor AP evaluatie; opgeven uiterlijk 29 april 2024

Geplaatst op 12-04-2024  -  Categorie: Verenigingsnieuws  -  Auteur: Dick Barbier

Typemachine met papier en tekst review

NGFG is uitgenodigd om mee te werken aan een evaluatie van de AP. Ben jij een interne of externe FG van één of meerdere kleine gemeenten of van een ZBO én lid van het NGFG, lees dan hier verder en meld je uiterlijk 29 april 2024 aan. 

 

Beste (interne of externe FG) van een of meerdere kleine gemeenten of van een ZBO,

De Autoriteit Persoonsgegevens start met een brede inhoudelijk evaluatie over de wijze waarop zij haar taken uitvoert. Als NGFG zijn wij uitgenodigd daaraan mee te mogen werken. Een aantal leden van het NGFG kunnen hun mening uitspreken in groepsgesprekken die onderdeel uitmaken van dit onderzoek.

Het onderzoeksbureau Berenschot dat dit samen met Tilburg University uitvoert, wil graag groepsgesprekken voeren met FG’s bij verantwoordelijken in specifieke doelgroepen, o.m. kleine gemeenten en ZBO’s.

3 tot 5 FG’s per doelgroep kunnen participeren in een groepsgesprek van ca. 1,5 uur, waarin gevraagd wordt naar hoe aangekeken wordt tegen de AP. Het streven is om dit voor de zomer gedaan te hebben. Naast het zijn van FG van genoemde doelgroep is het enige andere criterium dat je constructief bent. Kritisch noem ik niet, want ik verwacht dat dit een standaard eigenschap is 😉.

Tot slot, de resultaten worden in beginsel anoniem aan de AP geleverd; dat gebeurt in het najaar. Er wordt wel een respondentenlijst gepubliceerd, waarbij respondenten zelf mogen kiezen hier wel of niet op genoemd te worden.

Kortom, wil je deelnemen aan dit onderzoek, geef je naam en e-mail adres op en de organisatie waar je FG van bent (incl. inwonersaantal als je FG van een gemeente bent). Bij een te groot aantal wordt een selectie gemaakt, je wordt hierover geinformeerd.

Meld je uiterlijk vrijdag 29 april 2024 hier aan.

Nadat de gegevens zijn doorgegeven aan het onderzoeksbureau zullen de contacten verder met hen verlopen.

Als je vragen hebt, laat graag weten.

Groet,

Dick Barbier
Bestuurslid NGFG