Home / Actueel / Nieuws

Joris Blaauw, penningmeester, aan het woord over de financiën

Geplaatst op 01-02-2023  -  Categorie: Verbinden  -  Auteur: Joris Blaauw

munten-600x300

Begin januari heeft een overleg plaatsgevonden tussen mij, Joris Blaauw, in de rol van penningmeester NGFG en de leden van de kascommissie. Ik heb hier het initiatief toe genomen om zo een eerste kennismaking te laten plaatsvinden. De leden van de kascommissie hebben immers een belangrijke rol en ik wilde graag kennismaken om de verdere samenwerking te bespreken.

De afgelopen jaren heeft de kascommissie adviezen uitgebracht ten aanzien van het financieel welzijn van het NGFG. Door verschillende omstandigheden hebben nog niet alle aangedragen punten uit deze adviezen de aandacht gekregen die ze verdienen. Ik heb kennisgenomen van de aangedragen en aangegeven punten uit de adviezen en zal deze dit jaar oppakken en hierover natuurlijk regelmatig een terugkoppeling geven. Goed om te vermelden is, dat ook eerdere adviezen, met goedkeuring van het gehele bestuur, gedeeld zijn met de nieuwe leden van de kascommissie zodat zij over dezelfde kennis beschikken als de nog zittende kascommissieleden. 

Ook heb ik zelf richting de kascommissie gecommuniceerd wat mijn prioriteiten zijn voor mijn eerste jaar in de rol van penningmeester NGFG. Bovenaan het lijstje staan:

  • het creëren van een jaarkalender met alle acties en activiteiten op financieel gebied,
  • het opstellen van een begroting 2023
  • het opstellen van de jaarrekening 2022
  • en het structureren van de financiële processen (incasso’s en facturen).

In de jaarkalender komen de relevante punten uit de adviezen van de kascommissie terug en wordt duidelijkheid gegeven wat op welk moment wordt opgepakt. De eerste versies hiervan zijn reeds gereed in concept en met het bestuur besproken. De definitieve versies worden gedeeld voor en tijdens de ALV in april. Met voornoemde acties werk ik samen met het bestuur aan het financieel gezond maken van de vereniging. 

Heb jij vragen over de financiële strategie of wil je input geven / ideeën uitwisselen? Stuur dan even een bericht aan taairaterces.[antispam].@ngfg.nl.

foto-joris-blaauw

 

 

 

 

 

 

 Joris Blaauw