NGFG-event op dinsdag 6 maart a.s.

Geplaatst op 31-01-2018  -  Categorie: Algemeen

NGFG-event op dinsdag 6 maart a.s.

 

Gezamenlijk NGFG/IAPP-event

Het maximale aantal deelnemers van 250 is bereikt. U kunt zich niet meer aanmelden.

Locatie:

KPMG, Laan van Langerhuize 1, 1186 DS Amstelveen

Aanvang 14.45 uur, einde 17.30 uur, met aansluitend een borrel.

In samenwerking met het IAPP gaan we dit keer in op het onderwerp van de gegevensbeschermingseffectbeoordeling (of privacyeffectbeoordeling, PIA’s of DPIA’s). Vanuit drie verschillende perspectieven zullen experts hun ervaringen met DPIA’s bespreken. We zijn erg blij onze sprekers aan te kunnen kondigen:

Koos Wolters (partner KPMG)
Lester von Meijenfeldt (Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties)
Henriëtte Westerling (Functionaris voor de Gegevensbescherming van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport)
Mabel de Vries (directeur en co-founder van Xsecutive)

Koos Wolters bespreekt het meest recente onderzoek van KPMG naar privacy en veiligheid in de Nederlandse samenleving en koppelt dit aan Privacy Impact Assessments. Wat weten en verwachten Nederlandse klanten van de nieuwe privacywetgeving? En hoe kunnen risicogebaseerde PIA’s helpen waardevolle inzichten te verkrijgen in uw organisatie en aan de verwachtingen van klanten te voldoen?

Lester von Meijenfeldt geeft een inkijkje in de ontwikkeling van een model voor effectbeoordelingen van gegevensbescherming. Hoe ontwikkelde de overheid een model, op welke uitdagingen stuitte zij daarbij en hoe werkt het model in de praktijk?

Mabel de Vries en Henriëtte Westerling gaan in op het beoordelen van gegevensbeschermingseffectbeoordeling in de rol van Functionaris voor de Gegevensbescherming (FG). Hoe en waarop beoordeelt de FG een uitgevoerde PIA en welke kwaliteitseisen zijn hierbij van toepassing.

Wij zijn onze gastheer KPMG dankbaar voor het aanbieden van een geweldige locatie en het faciliteren van netwerkdranken en snacks op hun kantoor in Amstelveen.

 

Let op: aantal parkeerplaatsen is beperkt.